Datorită ei, părul nostru tolerează razele solare puternice, temperaturile scazute și tratamentele termice (foehn, placă de întins părul, bigudiuri încălzite, ondulator etc.).

                                           

Expunerea prelungită la factorii externi poate cauza ruperea lanțurilor de keratină, care la rându-i duce la solubilitatea acesteia și îndepărtarea keratinei din firul de păr.

 

Cum ajută părul?

 

Produsele de îngrijire ce au la bază keratină completează proteina pierdută de firul de păr de-a lungul timpului din cauza procedeelor de styling la care este supus.

Părul devine treptat fragil, casant, se subțiază, iar vârfurile se degradează și se rup.

 

                                           

 

Keratina pătrunde în interiorul firului de păr, reparând zonele afecctate, îmbracă firul de păr într-un strat protector și nivelează cuticulele care se află în exteriorul firului de păr, astfel lumina reflectându-se dând părului un apect strălucitor.

 

Cum se folosește?

 

Keratina se impregnează în interiorul firului de păr, revitalizându-l atât din interior, cât și din exterior. Pentru a se fixa pe suprafața firului de păr, keratina are nevoie de  căldură, iar majoritatea produselor care o conțin au ca specificație folosirea uscătorului de păr după aplicare.

Astfel, substanța pătrunde în interiorul firului de păr și aderă pe suprafața acestuia, făcându-l mai rezistent, reparând zonele afectate.

 

                                            

 

În ce tipuri de produse o poți regăsi?

 

Saloanele oferă pachete de îngrijire a părului, dar aceleași rezultate poți obține și acasă. Există o gamă variată de tratamente regeneratoare și cosmentice pentru îngrijirea părului pe bază de keratină, de la șampon, mască, ser protector, balsm leave-in, keratină lichidă până la soluție bifazică.

                                            

Alege intotdeauna produsele care se potrivesc tipului tău de păr și respectă cu strictețe indicațiile inscripționate pe ambalaj.

 

Diferența folosirii produselor cu keratină acasă față de cele folosite la salon

 

În saloanele de înfrumusețare tratamentul cu keratină  este folosit în alt scop față de produsele de larg consum unde este folosită pentru refacerea părului degradat  și tern.

Este folosită în cadrul unui procedeu complex alături de alte substanțe, pentru a obține un păr drept pentru mai mult timp. Se adresează persoanelor cu părul creț sau ondulat, cu o textură rebelă, care folosesc des placa de întins părul.

                                         

Această procedură are efectul de a îndrepta părul și de a reface structura părului deteriorat și de a-i oferi strălucire și rezistență.

 

Cât timp durează efectele tratamentului cu keratină?

 

După tratament nu este indicat să folosiți șampoane ce conțin sulfați sau fosfați (SLS- Sodium Laureth/Lauryl Sulfate)

 

Sulful din componența șampoanelor este un element care curăța excesiv firul de păr, astfel efectul keratinei fiind îndepărtat repede de pe suprafața firului de păr.

 

În urma tratamentului folosiți produse care conțin keratină, collagen, polypeptide, care hrănesc firul de păr, cât și seruri sau uleiuri protectoare pentru vârfuri, înaintea uscării cu uscătorul de păr.

 

                                        

Pentru un efect mai bun, se recomandă repetarea tratamentului după 3 luni, deoarece efectul acestuia este progresiv, obținându-se de fiecare data efecte din ce în ce mai bune.

 

Întrebări frecvente despre keratină

 

Estă anumite mituri care spun despre keratină că are efectul de a grăbi procesul creșterii părului și că are efect benefic asupra scalpului afectat de mătreță. În realitate, keratina nu are aceste efecte, iar pentru a rezolva problemele menționate trebuie să folosiți produse specifice acestor nevoi.

Este indicat să oprești tratamentul cu keratină dacă observi că acesta nu îmbunătățește calitatea firului de păr și dacă acesta se rupe. De asemenea, persoanele care suferă de anumite afecțiuni inflamatorii ale scalpului, precum psoriazis sau dermatită seboreica trebuie să discute înainte cu un dermatolog.

În afară de aceste categorii de persoane, oricine poate folosi în siguranță produsele pe bază de keratină, atata timp cât concentrația de formaldehidă este echilibrată sau lipsește. Este indicat să eviți produsele care conțin formaldehidă în concentrație mai mare de 7%.

                                               

Produsele cosmetice cu keratină pot fi folosite și de persoanele care nu au mari probleme cu firul de păr. După un astfel de tratament, părul devine mai puternic, mai mătăsos și se reduce riscul de electrizare.

 

Sfaturi după tratament

 

După tratamentul cu keratină:

  • părul nu trebuie spălat timp de 72 de ore
  • nu este indicat să strângeți părul în coadă,
  • nu folosiți clame, agrafe sau bentițe de păr
  • nu aplicați alte substanțe pe păr
  • evitați activitățile fizice, înotul, pentru a nu transpira și pentru a evita umezirea părului
  • nu utilizați șampoane cu sulfați sau fosfați, deoarece curață părul excesiv
  • după tratament folosiți șampoane care conțin keratină, collagen polypeptide, care hrănesc firul de păr
  • după spălare părul trebuie uscat complet cu foehn-ul, pentru a rămâne neted și drept. În caz contrar, părul va lua forma natural.
  • inaintea uscării cu foehn-ul este indicate folosirea unui ser sau ulei protector pentru vârfuri, înaintea uscării părului.