Am adunat pentru tine sfaturi de la stiliști, ca tu să ai mereu o culoare frumoasă și intensă a părului.

Atunci când părul tău este vopsit, pigmentul este prins în interiorul firului de păr, iar când cuticulele firului se ridică, particulele din pigment pot ieși, ceea ce duce la decolorarea părului.

 

1.Hidratează-ți părul înainte de vopsire

 

Înainte cu aproximativ două săptămâni să-ți vopsești părul, este indicată folosirea unui balsam potrivit tipului tău de păr. Acest pas este important deoarece vopseaua va avea o nuanță mult mai intensă decât dacă va fi aplicată pe un fir de păr deteriorat.

Știm, de multe ori te gândești de azi pe mâine că ai nevoie de-o schimbare, dar părul tău are nevoie de hidratare, așa că încearcă să-ți faci o rutină de îngrijire a părului care să implice și balsamul potrivit.

De asemenea, înainte de un nou proces de colorare, părul are nevoie de un șampon de curățare în profunzime, care are particularitatea de a curăța intens firele de păr. Este indicat ca acest șampon să fie folosit de două ori în săptămâna dinaintea vopsirii și foarte important este faptul că acesta nu trebuie să conțină silicon. Procedând astfel, culoarea se va fixa mai bine pe cuticulele firului de păr.

Șampoanele cu sulfați nu sunt recomandate, deoarece spală culoarea, dar, în mod paradoxal, aceștia sunt prezenți de obicei în șampoanele dedicate părului vopsit. Șampoanele anti-mătreață conțin cea mai mare cantitate de sulfați, așadar acordă atenție produselor de păr pe care le folosești.

 

2. Folosește apa călduță atunci când vă spălați părul

 

După vopsire, părul tău are nevoie să fie spălat cu apă călduță, deoarece apa fierbinte duce la decolorarea firelor de păr.

Dacă îți vopsești părul în sezonul cald și mergi la mare, atunci este recomandat să îți protejezi părul cu eșarfe, pălării, și produse pentru păr cu protecție UV, deoarece razele solare puternice vor scurta rezistența culorii. Chiar și atunci când mergi la solar, părul tău trebuie protejat de raze, așa că strecoară-ți în geantă un spray protector UV.

Expunerea părului la o cantitate mare de clor, spre exemplu atunci când mergi la piscină, nu este o idee bună, iar experții recomandă să-ți uzi părul înainte de a intra în piscină cu apă plată călduță sau rece pentru a fi absorbită de firul de păr, iar cea din piscină  să ajungă mai greu la firul de păr.

Nici temperatura uscătorului nu îi face bine firului de păr, căldura excesivă estompând intensitatea culorii. La fel se întâmplă și în cazul ondulatorului sau plăcii de păr. De aceea este necesar să folosești produse de protecție termică înainte de utilizare aparatelor de coafat părul.

Un alt lucru interesant pe care ar trebui să-l ai în vedere, este că apa de la duș conține calcar, iar ca opțiune cu care s-o înlocuiești este apa minerală care ajută ca vopseaua să reziste mai mult  pe firul de păr conferindu-i suplețe și strălucire.

 

3. Oferă-i răsfăț părului tău

 

După ce îți vopsești părul, este bine să-i oferi părului tău un răsfăț natural, clătindu-l cu infuzii și sucuri de plante.

Dacă părul este șaten sau castaniu poți folosi infuzie de cafea pentru a intensifica nuanța. De asemenea, infuzia de praz este o soluție naturală pentru păstrarea culorii părului vopsit.

Dacă părul tău este blond, atunci ceaiul de mușețel te va ajuta să dobândești o nuanță mai intensă, iar dacă părul tău este roșcat, folosește suc de sfeclă și morcovi pentru a avea o culoare superbă.

O altă metodă prin care să păstrezi mai mult timp culoarea părului tău, este să adaugi căteva picături de ulei de argan în șamponul pe care îl folosești pentru a  reduce eventualele iritații care pot apărea de la vopsea. În plus, protejează părul și-i conferă strălucire.

Pentru o fixare puternică a culorii se sugerează spălarea părului mai rar la început și folosirea șampoanelor cu pigmenți de fixare a culorii, însă acestea îți pot modifica nuanța, iar pentru a reduce acest risc, alege un șampon de acest gen din aceeași gamă de produse cu cea din care face parte vopseaua pe care o folosiți.

Foarte bune sunt și șampoanele cu extract de ceai verde pentru menținerea intensintății culorii, la fel și șampoanele uscate, deoarece părul nostru nu intră în contact cu apa, dar capătă un aspect proaspăt.

Folosește un spray de strălucire pentru păr, uleiuri naturle sau alte produse de protecție a culorii care oferă luciu părului, deoarece vor crea impresia unei culori mai intense și vibrante.

 

4. Folosește produse care ajută la menținerea pentru un timp îndelungat a culorii părului

 

La fiecare spălare se pierde mai mult sau mai puțin din culoare și de aceea trebuie să folosim un șampon care adaugă culoare în păr, șampoane nuanțatoare într-o culoare apropiată părului tău. O metodă mult mai ieftină este să adăugi  nuanțator în șampon sau în masca de păr.

Chiar dacă reușim să menținem culoarea intensă în părul nostru, la un interval de 4-6 săptămâni va trebui să repetăm procedura pentru că rădăcinile vor începe să se vadă. Dacă alegem roșcat sau blond, intervalul de timp poate scădea.

 

5. Truc bonus

 

Un truc surprinzător care te ajuta la meținerea intensității culorii părului tău este aspirina.

Zdrobește câteva tablete de aspirină și adaugă praful în recipientul de șampon. Amestecă bine prentru ca aspirina să se distribuie omogen în tot conținutul, apoi folosește-l în mod obișnuit.

Tu ce metode știi pentru a menține culoarea părului pentru mai mult timp?