• 1. Pentru păstrarea intensitătii culorilor se recomandă folosirea cu moderație a aparatelor de styling (placă, ondulator, bigudiuri încălzite) la o temperatură nu mai mare de 145 de grade

                                                 

  • 2. Folosirea unui șampon și a unui balsam  pentru păr vopsit, împreună cu o mască de păr care pe lângă protecție, rezistență, creștere și alte proprietăți, oferă și o strălucire sănătoasă a firului de păr.

                                                 

  • 3. Pentru un păr supus procedeelor de decolorare și vopsire, tratamentul Olaplex face minuni, iar multe dintre voi ați confirmat că deși v-ați schimbat culoarea părului într-un interval de timp relativ scurt, părul nu este deloc deteriorat.

                                                 

  • 4. Un alt truc pe care l-am aflat este că după ce te-ai vopsit să te clătești cu apă minerală călduță. Dacă obisnuiți să vă coafați părul și pentru fixare folosiți un fixativ încercați unul  destinat părului vopsit astfel culoarea va rezista mai mult.

                                                 

  • 5. Apa cu care vă clătiți părul trebuie să fie călduță spre rece și în niciun caz fierbinte, deoarece îndepărtează culoarea din păr. Clătirea părului cu apă rece accentuază buclele și conferă strălucire firului de păr.

                                                 

  • 6. Utilizați șampoane uscate pentru a evita spălarea deasă a părului, astfel culoare se menține mai mult timp.

                                                 

  • 7. Înainte de decolorare folosiți ulei de cocos.  Ajuta enorm! În seara dinaintea decolorării, pune un strat generos de ulei de cocos de la rădăcină până la vârfuri, "impachetează-ți" părul într-un prosop și protejează și perna înainte de culcare. Uleiul de cocos NU afectează sub nici o formă procesul de decolorare însă îți protezeajă părul.

                                                 

  • 8. Vara ar trebui să ne ferim părul de razele soarelui, folosind pălării și esarfe. La plajă și la ștrand unde există risc mare ca părul să se deterioreze din cauza sării, respectiv a clorului, este indicat să folosim  produse de îngrijire a părului cu protecție UV.

                                                

  • 9. O metodă inedită care te ajuta la meținerea intensității culorii părului tău este aspirina. Zdrobește câteva tablete de aspirină și adaugă praful în recipientul de șampon. Amestecă bine prentru ca aspirina să se distribuie omogen în tot conținutul, apoi folosește-l în mod obișnuit.

                                               

  • 10. Măștile de păr naturiste, folosite frecvent, compuse din amestec de gălbenuș de ou cu câteva picături de ulei de măsline, argan, ricin și vitamina A + un căpăcel de petrol, fac minuni pentru întreținerea culorii părului.

                                                 

 

 

Dacă vă întrebați cum anume se îndepărtează culoarea care vă rămâne pe piele după ce vă vopsiți, avem cîteva sfaturi bonus:

  • * petele de pe piele de la vopsea se iau cu loțiuni speciale pentru acestă problemă, alcool, pastă de dinți sau bicarbonat de sodiu sau scrum de țigară