Dupa ce ati stabilit, impreuna cu dermatologul, ce tip de produse trebuie sa foloseasca copilul dumneavoastra urmeaza o parte speciala, care revine zonei de ingrijire a parului.
Exista cateva tipuri de abordare ale acestui subiect prin care cei mici ajung sa-si indrageasca parul, sa-l protejeze si sa inteleaga de la o varsta frageda cat e de importanta ingrjirea parului.


Sfaturile noastre  sunt:

  • - utilizati un pieptene cu dinti mai des ca peria http://www.colorcare.ro/pieptene-10520-bambus-hh-c3-olivia-garden.html )
  • - pentru uscarea parului optati pentru uscatoare de par profesionale care fac mult mai putin zgomot (http://www.colorcare.ro/accesorii-si-aparatura/coafor/uscatoare-de-par.html )
  • - la activitatile in aer liber incurajati-i sa poarte palarioare. In acest fel este protejat scalpul si parul de razele putenice ale soarelui. 
  • - daca parul este lung, cea mai buna optiune este sa-l tineti prins in codite. Lasati-va imaginatia sa creeze cele mai interesante coafuri. In acest fel copilul o sa va ceara sa-I prindeti parul. 
  • - copii cu parul ondulat sau foarte bogat ar trebui sa foloseasca balsam ( recomandat de dermatology)
  • - faceti din samponare un obicei distractiv si relaxant in acelasi timp. Masati bine scalpul, folositi apa calduta si pana la faza de uscare folositi un prosop care sa absoarba apa in exces. Daca parul este incurcati apelati la produse profesionale, nu-l rupeti cu peria. 
  • - lasati copilul sa-si aleaga stilistul care il tunde. In acest fel va merge cu placere la salon. 

 

Multe lucruri pe care le facem pentru a ne aranja parul de fapt il deterioreaza. De-a lungul anilor acesta devine casant si deteriorate.  Cel mai bun mod de a preveni parul nesanatos este de a-I invata pe copii obiceiuri sanatoase pentru a-l mentine stralucitor.       

 

La multi ani, copii!