Factorii care duc la incalcirea parului sunt multipli. Cei care ne provoaca cele mai mai probleme sunt:
- expunerea la vant puternic
-varfurile despicate ( parul deteriorat in general se incurca mai repede; in acest fel apar ghemotoacele de fire incurcate)
- uscarea excesiva ( parul coafat, cel vopsit in exces sau ondulat are tendinta de a se usca mult mai repede ca restul tipurilor de par)

In somn parul se incurca cel mai tare; de aceea va recomandam sa-l prindeti cand dormiti.
In cazul in care aveti un par incalcit, balsamurile si uleiurile profesionale de par nu trebuie sa va lipseasca din trusa de cosmetice profesionale. Ele inmoaie parul si va ajuta sa-l descurcati mai usor.

Va recomadam sa folositi pieptan cu dintii mari si sa incepeti perierea de la varfuri in sus, spre radacina. Descurcati parul cand il spalati, cu balsam in el. Nu exagerati totusi si nu folositi produse in exces pentru ca firul de par va deveni mat.
Dupa clatirea finala parul nu mai trebuie pieptanat. Evitati sa-l incurcati prin folosirea prosopului. Trebuie doar tapat cu acesta. Incercati sa dormiti pe perne cu fete de satin. Parul o sa vi se incurce vizibil mai putin.

Specialistii colorcare.ro au pregatit o lista de produse care sa va ajute sa va descurcati parul in cateva secunde.
Nu este vorba de balasam sau de ulei, pentru ca aceste produse tin de optiunea fiecarui client, ci de acele creme si cristale special create pentru descurcarea parului.

Topul produselor colorcare.ro pentru descurcarea parului este urmatorul:

-  Wella Detangling - tratament spray pentru Descurcarea Parului http://www.colorcare.ro/wella-enrich-detangling-spray-tratament-spray-pentru-descurcarea-parului.html 

-  Macadamia - spray pentru descurcarea parului  - http://www.colorcare.ro/macadamia-spray-pentru-descurcarea-parului-250ml.html

- Alfaparf Diamond Cristalli Liquidihttp://www.colorcare.ro/cristale-lichide-stralucire-alfaparf-diamond-cristalli-liquidi-50-ml.html

- Alfaparf Lisse Design Keratin Detangling Cream - crema cu keratina: http://www.colorcare.ro/lisse-design-detangling-cream-crema-de-descurcare.html